akademikerkampagnen | Karrieremuligheder i Midt- og Vestjylland
16639
post-template-default,single,single-post,postid-16639,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Karrieremuligheder i Midt- og Vestjylland

Karrieremuligheder i Midt- og Vestjylland

Bor du i Aarhus kommune, og har du tænkt på, om din forelskelse i smilets by overskygger dine karrieremuligheder? I så fald er det ikke overraskende; Aarhus er en dejlig by med mange muligheder! Men vælger du at søge dit første job i et større geografisk område, så vælger du samtidig at øge dine chancer markant for et spændende første job.

De SMILER også i Midt- og Vestjylland

Og hvad mener vi egentlig med det? For vi henviser ikke (kun) til midt- og vestjydernes positive humør, men også til de mange muligheder, som området tilbyder – og her taler vi ikke kun karrieremuligheder. Gå på opdagelse i kommunernes egne kampagnesider og læs mere om, hvad de hver især kan tilbyde netop dig. Det er bestemt et kig værd!
Læs om Skive på www.flyttilskive.dk.
Læs om Ringkøbing-Skjern på www.flytmodvest.dk.
Læs om Herning på www.tilfytter.herning.dk.

Karrieremuligheder i Midt- og Vestjylland

Akademikerne har sammen med Aarhus, Skive, Ringkøbing-Skjern og Herning kommune igangsat en indsats for at rekruttere akademikere fra Aarhus til lokale virksomheder, institutioner og organisationer i Midt- og Vestjylland. Som nyuddannet akademiker i Aarhus bliver du derfor tilbudt en række muligheder for at blive klogere på, om dit første job findes i Skive, Ringkøbing-Skjern eller Herning.

Du tilbydes:
1. Deltagelse i informationskonferencen ”Karrieremuligheder i Midt- og Vestjylland
2. En éndags kompetenceworkshop, hvor du opnår viden og værktøjer til at styrke din fremtidige jobsøgning
3. Direkte henvendelse fra Jobcenter Aarhus om job, hvor netop din profil er efterspurgt
4. Invitation til karrieredage i Skive, Ringkøbing-Skjern og Herning

1. Deltag i informationskonferencen ”Karrieremuligheder i Midt- og Vestjylland”

Din første mulighed for at høre mere om karrieremuligheder i Skive, Ringkøbing-Skjern og Herning er at deltage til informationskonferencen ”Karrieremuligheder i Midt- og Vestjylland” den 6. juni kl. 10.00-15.00. Konferencen afholdes i DGI-huset, lokale M6, Værkmestergade 17, 8000 Aarhus C. Tilmelding er gratis.

Til konferencen får du blandt andet mulighed for at tale med konsulenter fra alle tre kommuner, som har en indgående viden til erhvervslivet i de respektive kommuner. Derudover står akademikerkampagnen og Jobcenter Aarhus klar til at guide dig i, hvordan du kan anvende dine kompetencer på forskellige måder, og hvordan du styrker din fremtidige jobsøgning.

Herunder finder du en midlertidig udgave af konferenceprogrammet, da vi stadig afventer svar fra de sidste oplægsholdere. Det endelige program vil ligge klar senest en uge op til konferencen. Vi anbefaler, at du allerede nu sætter kryds i kalenderen den 6. juni kl. 10.00-15.00, da vi lover en god portion inspiration og ny viden om karrieremuligheder i Midt og Vestjylland.

10.00 Velkomst og kaffe
          v/ Konferencier Niels Lykke Jensen – Partner i Pluss Leadership og Janni Filt – Afdelingsleder i Jobcenter Aarhus
10.20 Når akademikere og virksomheder skal finde hinanden
          v/ Anne Sofie Fogtmann – Akademikerne (Akademikerkampagnen)
10.30 ”Et yderst inspirerende oplæg”
          v/ En dygtig oplægsholder, som vi afventer endeligt svar fra
11.00 Kommunepitch – hver kommune får 20 min. på scenen til at fange din nysgerrighed
12.00 Frokost
12.30 Besøg konferencens syv stande
(1) Karriererådgivning v. Jobcenter Aarhus
(2) Kandidatbanker – hør mere og tilmeld dig v. Jobcenter Aarhus
(3) Akademikerkampagnen
(4) Skive Kommune
(5) Ringkøbing-Skjern Kommune
(6) Herning Kommune
(7) ”Karrieremuligheder i Midt- og Vestjylland” – vi står klar til at fortælle om projektet, og hvordan du tilmelder dig projektets kommende aktiviteter.
15.00 Tak for i dag og på gensyn til kommende arrangementer i forløbet “Karrieremuligheder i Midt- og Vestjylland”

Tilmelding til informationskonferencen sker via selvbook under ‘Min Side’ på jobnet.dk. Kontakt koordinator Jeanette Smidemann på mail: jels@aarhus.dk hvis spørgsmål om tilmelding.


2. Kompetenceworkshop ”Søg dit første job i Midt- og Vestjylland”

I forløbet ”Karrieremuligheder i Midt- og Vestjylland” tilbydes du en éndags workshop, hvor du opnår viden og værktøjer til at søge dit første job i Midt- og Vestjylland.

På kompetenceworkshoppen vil du blandt andet lære:

  • Hvad der adskiller jobsøgning i Midt- og Vestjylland fra jobsøgning i Aarhus og omegn
  • Hvordan du selv kan være med til at skabe og forme dit første job
  • Hvordan du præsenterer dig selv og dine ideer

 

Workshopdagene vil ligge i august måned. De specifikke datoer og det endelige workshopprogram ligges op, så snart det er fastlagt – så hold øje. Der vil være et begrænset antal pladser.

Du kan også tilmelde dig allerede nu ved at sende en mail til mb@pluss.dk, hvor du skriver ”Kompetenceworkshop” i emnefeltet, og du vil få direkte besked om dato og indhold for workshoppen.

3. ”Job i indbakken” – modtag direkte henvendelse om jobmuligheder i Midt- og Vestjylland

Som en del af forløbet ”Karrieremuligheder i Midt- og Vestjylland” tilbydes du at blive kontaktet direkte, hvis en virksomhed, institution eller organisation i Skive, Ringkøbing-Skjern eller Herning mangler netop din profil.

De fire kommuner arbejder tæt sammen for at finde det rette match mellem dig, som akademiker i Aarhus, og jobmuligheden i den respektive kommune. Du vil derfor opleve at få den viden og vejledning, du kunne få brug for – også når det drejer sig om spørgsmål vedrørende boligsituation, børnepasning, fritidsaktiviteter, kulturliv mm. i den kommune, hvor du muligvis tilbydes dit drømmejob. I denne sammenhæng kan det nævnes, at kommunerne har særlige ordninger for nye jobtagere – se mere på kommunernes tilflytterhjemmesider.

4. ”Karrieredag i kommunen” – kom tættere på dit første job i det direkte møde med virksomheder, institutioner og organisationer i Midt- og Vestjylland

I det spæde efterår arrangeres karrieredage i hver enkelt kommune, hvor du får muligheden for at hoppe på en bus i Aarhus med andre unge akademikere og komme med en tur til Skive, Ringkøbing-Skjern eller Herning. Vi opdaterer løbende programmet på denne side, så hold øje – vi har gode erfaringer med disse arrangementer. Tilmelding til karrieredagene er endnu ikke muligt.