Torsdagstendenser: Onboarding

Torsdagstendenser: Onboarding

Onboarding er et område som typisk større virksomheder arbejder strategisk med for at sikre tiltrækning af nye medarbejdere, bedre fastholdelse, motivation og mange andre afledte effekter. Men også SMV’er og ejerledere kan have stor nytte af at indføre onboarding når de rekrutterer akademikere.

 

Vi har inviteret organisationspsykolog Christian Harpelund fra LEAD til at give os et 2-timers oplæg, som skal gøre os skarpere på den del af rekrutteringsprocessen. Christian vil give os konkrete værktøjer, som vi kan bruge i vores daglige arbejde – enten med de jobsøgende akademikere, eller når vi besøger virksomhederne, og rådgiver dem. Er du selv leder, arbejder med HR, eller er arbejdsmiljørepræsentant har Christian ligeledes uvurderlige pointer for hvordan arbejdspladser kan blive skarpe på onboarding.

 

Vi ved nemlig at overgangen fra studie-til arbejdsliv er vanskelig. Der sker et kolosslt identitetsskifte, når man går fra at være studerende til at være fuldtidsansat på en arbejdsplads. Mange akademikere oplever også at være den første i -eller måske den eneste, akademiker i de små og mellemstore virksomheder, hvor sproget og kulturen måske er anderledes end det, som de er vant til, hvilket i sidste ende har stor betydning for medarbejdernes trivsel og i sidste ende fastholdelsen.

 

Efter oplægget fejrer vi udgivelsen af en ny udgave af Akademikerkampagnens bog “Akademikerens Guide til Job i Små og Mellemstore Virksomheder” – der inkluderer et nyt kapitel om nudging.

 

Arrangementet afholdes hos: 

Djøf

Gothersgade 133

1123 København K.

Bemærk tidspunkt: 15.00 – 18.00!

 

 

Tilmeldinger

Det er p.t. ikke muligt at bestille billet